Vlamscanners

Fireye Vlamscanners

Fireye biedt een variteit aan vlamscanners waarmee nauwkeurig de aanwezigheid of afwezigheid van een vlam bepaald kan worden. De scanners beschikken over gevoelige sensoren en werken met een geavanceerd algoritme om onderscheid te kunnen maken tussen de te bewaken vlam en een andere (naastgelegen) vlam in de ketel. De scanners kunnen allerlei brandstoffen detecteren en op verschillende branderconfiguraties worden ingezet.
*

Insight II: Geïntegreerde dual sensor, dual vlamrelais scanner

 • Infra Rood en/of Ultra Violet detectie
 • Autotune op vlam AAN en vlam UIT
 • 2 vlamrelais
 • 1 foutrelais
 • 2 stuks 4-20mA uitgangen
 • 21 modulatie frequentie-keuzes
 • 4 memory files
 • Remote communicatie
 • Class I DIV2, Group A,B,C,D,F,G
 • Ex nA nC IIC T4 of Ex d IIC T6
 • Meer informatie…
Insight II - 95DSS3

De Insight II type 95DDS3 vlamscanner is een microprocessor gestuurde vlamscanner waarin zowel een solid state infra rood (IR) als een solid state ultraviloet (UV) sensor is aangebracht. In de Insight II kan men gebruik maken van 2 vlamrelais met elk parameters en instellingen zoals de ON/OFF tresholds, de versterking, een 4-20mA uitgang etc.

DE 95DDS3 wordt 24VDC gevoed en heeft een eigen elektronisch self-check controle systeem. De 95DSS3-1 uitvoering heeft een 8-pins en een 12-pins connector. Type 95DDS3-1CEX en -1WICEX hebben een intern aansluitblok voor de kabelaansluiting.

De scanner kan uitgevoerd worden met een VFD display en keypad of met een IR transmitter voor een handheld remote keypad. Daarmee kan men bijvoorbeeld eenvoudig de CEX scanners langs gaan, configureren en controleren, zonder de speciale ATEX kap te verwijderen. De scanner kan ook met en zonder display en keypad gebruikt worden. Met 1 los display kunnen verschillende andere scanners geconfigurereerd worden.

De scanner beschikt over verschillende communicatie-mogelijkheden. Als enige in zijn soort kan hij middels de FEX software geprogrameerd worden, en is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld de vlamkwaliteit (het FQ signaal) te monitoren en de loggen. Het betreft hier RS485 multi-drop communicatie waarmee dus meerdere scanners op 1 lijn geconfigureerd kunnen worden, en instellingen worden doorgekopieerd naar andere scanners.

Insight II Scanner Features

Insight I: Geïntegreerde vlamscanner met interne vlamrelais

De Fireye Insight I (type 95) vlam scanner beschikt (naast een foutrelais) over een intern vlamrelais met instelbare on/off treshold nivo's. Alle elektronica is volledig geïntegreerd in één behuizing, er is dus geen losse versterker meer.
Insight I - 95DSS2

Alle type 95 scanners worden 24VDC gevoed en de Insight I uitvoering heeft of een 12-pins connector of is uitgerust met standaard 3 meter kabel. (Uiteraard is er ook een ATEX uitvoering waarbij de elektronica in een speciale explosieveilige behuizing).

De scanner is uitgerust met een elektronisch self-check systeem en bevat dus geen bewegende delen meer (volledig onderhoudsvrij). De scanner beschikt over een 8 karakter alpha-numeriek display met keypad bestaande uit 4 push buttons waarmee parameters ingesteld kunnen worden en de status kan worden weergegeven.

De S2-uitvoering beschikt over een Auto-Tune functie waarmee de scanner zijn eigen vlam kan "leren".

Phoenix: "Two minutes from installation to Operation"

Met de komst van de nieuwe 'Phoenix' (Type 85UVF) is de nieuwe lijn van Fireye scanners met geïntegreerde vlambeveiligingsrelais compleet. Waar vroeger een dergelijk systeem was opgebouwd uit meerdere componenten, bestaat dit thans uit slechts een enkele component. Hierdoor is onderhoud, uitwisseling en het in voorraad houden sterk vereenvoudigd.
Phoenix 85UVF1-1CEX

Phoenix: "Two minutes from installation to Operation"

Met deze slagzin heeft Fireye dit nieuwe product (type 85UVF), recent op de markt gebracht.

De 'Phoenix'-scanner komt in het leveringspakket te liggen tussen de 'Simplicity'en de 'Insight'-scanner. Ten opzichte van de Insight heeft hij minder functies maar ten opzichte van de Simplicity sterk verbeterde discriminatie mogelijkheden.

De kracht van de PHOENIX is een verbeterd rekenkundig model, aangevuld met de nieuwste 'solid state' technologie voor de detectie. Een verder in het oog springend verschil is de behuizing. Deze is gemaakt van slagvast, weerbestendige kunststof en volledig geschikt voor de (petro-) chemie en de energieproductie.

De brandstoffen die gedetecteerd kunnen worden zijn zeer verschillend. Waar vroeger nog een onderscheid gemaakt moest worden tussen UV en IR, vervaagt deze scheidslijn nu. De 'Phoenix' is geschikt voor aardgas, methaan, propaan, butaan, hoogovengas, kerosine, benzine, diesel- en zware olie.

Enkele belangrijke eigenschappen van deze scanner zijn:

 • Automatische vlampatroon-programmering
 • Optimale versterkingsfactor en detectie van de flikkerfrequentie
 • Razendsnelle vol-automatischezelf-instelling
 • Simpel toetsenbordje en vlamindicatie
 • Eenvoudig te installeren en ...
 • Automatische instelling in minder dan 60 seconden!

Paragon: Geïntegreerde vlamscanner en temperatuuranalyser

De Paragon (type 105F1-1) is een micropocessor-gestuurd vlam analyse-systeem uitgevoerd met solid state vlam detectie sensoren.

De paragon interpreteert de verschillende vlam gegevens met grote nauwkeurigheid, zoals onder andere de vlam amplitude en de flikkerfrequentie. Een combinatie van deze meetgegevens geeft uitstekende discriminatie in Multi burner applicaties zowel als monitoring van de vlam kwaliteit middels de piek vlam temperatuur.

Paragon - Type 150F1-1

De Paragon scanner is uitgerust met 3 interne relais. Een intern fout relais voor interne diagnose, een tweede relais instelbaar met de on/off treshold voor de vlamkwaliteit en een derde instelbaar met on/off treshold-waarden voor de gemeten temperatuur.

Ook de Paragon beschikt over een elektronisch self-check circuit waarmee de scanner onderhoudsvrij is.